Екскурзии Турция

Начало      Екскурзии      Екскурзии Турция      Великден и Фестивал на лалетата в Истанбул
Великден и Фестивал на лалетата в Истанбул
Турция
Маршрут:
Бургас-Истанбул-Бургас
Продължителност
4 дни / 3 нощувки
Транспорт:
Автобус
Дати на отпътуване:
-5 %

от:
245 лв.
233 лв.
Програма
Истанбул в цветовете на лалетата по Великден

Дата на отпътуване : 22.04.2022

4 дни – 3 нощувки

За 17 - ти път Истанбул , през април се превръща в цветна градина, а парковете му и големите площади са застлани с пъстроцветни килими от лалета. Тази година се очакват в града да разцъфнат над 20 милиона лалета , като само в Емиргян парк те ще са малко над 2 милиона и 800 хиляди от 192 различни вида.

1 ден
Отпътуване в 5.00 ч. от бул. Демокрация , срещу хим.чистене на ул.Булаир . Пътуване през ГКПП Малко Търново – Дерекьой. Пристигане в Истанбул. Eкскурзия –„Цветовете на лалетата” . Панорамна автобусна обиколка на града и по-малко познатити квартали на Истанбул и посещение на парка Емиргян. Своеобразна ботаническата градина, разположена на брега на Босфора ,която се превръща в център на празненствата за Фестивала на лалетата и в уникална изложба под открито небе на стотици видове лалета. Свободно време в парка за разходка и снимки. /Включена в цената/. Настаняване в хотел 4 зв. в Истанбул -района на квартал Бейоглу .
Следва екскурзия с допълнително заплащане - посещение на панорамната тераса на небостъргача Сапфир –поглед от 236 метра височина към старата и модерната част на Истанбул. Разходка и разглеждане на един от старите и романтични квартали на Истанбул – Ортакьой , с джамията Ортакьой (или Буюк Меджидие), построена в необароков стил от Никохос Балян по заръка на султан Абдулмеджит. Свободно време през което да опитате типично турски специалитети или да разгледате разнообразните изделия на местни художници. Това са любимите квартали на турските младежи и турската интелигенция . Връщане към хотела. Възможност за самостоятелна разходка и разглеждане на района на площад Таксим, улица Истиклял , със своите красиви архитектурни бижута - сградите от 18-19 в., първото метро в Истанбул от 1875 г.- наречено "Тюнел" , кулата Галата,Цветния пазар, Музея на Мадам Тюсо и др. Нощувка.
2 ден
Закуска /блок маса/ до 8.30ч.
от 8.40 ч. по желание с доп.заплащане – разходка с корабче по Босфора.Двучасово приключение с много наслада за очите и душата- пътуване покрай бреговете на пролива,където са разположени едни от най-красивите вили и къщи Ялъ,дворци,скъпи хотели, исторически сгради ,в които се помещават престижни университети.
От 11.00 - по желание, с доп. заплащане - посещение на Султанския дворец Долмабахче.Това е най-пищният и впечатляващ дворец в Турция, построен в смесен архитектурен стил, комбинация от барок, рококо, неокласика, към които са добавени щипка ориенталски мотиви и много, много злато и кристали.

След обяд от около 14.00 ч по желание с допълнително заплащане разходка из квартал Балат - наречен от жителите на града -Цветния Балат,заради цветните къщи и веселото настроение,което създават множеството малки магазинчета за сувенири и артистичните кафенета по тесните улички,по които все още отеква ехо от миналото- смях на младежи - българи,евреи,гърци ,живяли предимно в този квартал до средата на миналия
век.
Разглеждане Двореца на Багренородния,резиденция на Константин Палеолог,трети син на византийския император Михаил VIII Палеолог и важна част от големи я Влахернски комплекс. Дворецът е известен с името Текфур - което на арменски означава цар или двореца на християнски владетел. Построен между вътрешните и външните константинополските стени от времето на император Теодосий. След превземането на Костантинопол през 1453 г.турците го разграбват и част от комплекса е разрушена ,а в другата част са настанени животните на султана - лъвове,гепарди ,хиени ,с което завоевателите искат да покажат пренебрежението си към двореца на императора.
Свободно време. Нощувка.

Посещение на откритата отново,на 07.01.2018, след дълга реставрация Българската църква "Св. Стефан"- символ на българската вяра.Единствената желязна православна църква в света, разположена на брега на залива Златен рог се издига там гордо вече 120 години и излъчва изящество и великолепие.Участие във Великденската литургия . Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден

Закуска /блок маса/ до 8.30 ч. - по желание, с допълнително заплащане,екскурзия „Азиатска приказка” – преминаване в Азия по въжения мост „Боазичи”, свързващ двата континента , посещение на летния султански дворец Бейлярбейи, фото пауза в градините на двореца с прекрасна гледка към Босфора, Златния Рог.
Разглеждане на най-новата и най-голямата джамия в Истанбул-джамията Чамлъджа,построена на едноименния хълм. Посещение на Търговси център и аквавариум Емаар-един от най-големите и известни комплекси от небостъргачи в Истанбул ,с възможност за покупки и разглеждане на аквариума.
Посещение на прочутите "Водни градини "- модерен архитектурен търговско-развлекателен комплекс , в който се намира най-големия воден басейн с фонтани, водата от които представя пред възхитените посетители невероятно светлино и музикално шоу. Възможност за вечеря и покупки в комплекса. Прибиране към хотела. Нощувка.

4 ден
Закуска. От 08.30 ч. – по желание , с допълнително заплащане:
или
1.посещение на музея Миниарюрк – витрината на Турция. В музея са изложени миниатюри на най-интересните и значими архитектурни и исторически обекти от цяла Турция. Следва изкачване с лифт до терасите на хълма в квартал Еюп и посещение на едно от прочутите кафенета на Истанбул, носещо името на френския писател Пиер Лоти. Възможност да опитате кафе с дебел каймак и уникален аромат, както и да се насладите на зашеметяващата гледка към Златния рог.
или
2. посещение на Музея на техниката "Рахми Коч"- събрал уникални експонати от сферата на транспорта,съобщения и техниката.Този музей с право е наречен - Огледалото на техническия прогрес.
Около обяд, по избор на групата :
 • посещение на VIALAND - комплекс, който съчетава възможности за пазаруване от огромния търговски ценър с над 250 магазина, както и за посещение (с доп. заплащане на входна такса) на увеселителния парк с многобройни тематични забавления в “Зоната за приключенията” - "Кинг Конг" ,рафтинг, увеселително влакче, тунел на ужасите, 5D кино , “Play Zone” , “Щастливата ферма”, “Малък свят”,училище за шофьори, детска пожарна, мини полет, детски въртележки и увеселително влакче, “Историческата зона” ,“Старият Истанбул”, “1453 – завладяването на Константинопол” и други);
 • посещение на един от най-новите и атрактивни търговски комплекси в Истанбул : МЕГА АУТЛЕТ ВИА ПОРТ Венеция . Комплекс от магазини, заведения за хранене и кафенета,изграден като реплика на прочутия площад Сан Марко във Венеция. Може да се повозите на гондола по каналите на комплекса, докато пазарувате.
Около 17.00 отпътуване за България .Кратък престой в Лозенград.Пристигане в Бургас вечерта.


Цената включва:

 • Транспорт с луксозен автобус /климатик, видео, мини-бар/
 • 3 нощувки, 3 закуски /блок маса/ в хотел 4 зв, разположен в културния център на Истанбул -хотел GRAND HALIC 4*
 • Медицинска застраховка assistance покритие 5000 евро
 • Водач от фирмата
 • посещение на желязната Българска църква Св.Стефан за Великденската литургия
 • посещение на търговски комплекс Виаленд или посещение на Мега Аутлет Виа порт Венеция
 • посещение на парка Емиргян –център на фестивала на лалета
Цената не включва:

 • лични разходи
 • допълнителни екскурзии и мероприятия по желание:
 • екскурзия „Азиатска приказка” – 25 евро (включва входен билет за двореца Бейлярбей, панорамна обиколка на азиатските квартали, Къзкулеси и парка Гьозтепе, посещение на светлинното и музикално шоу в АВМ Водни градини, екскурзоводско обслужване, транспорт)
 • разходка с корабче по Босфора – 15 евро
 • екскурзия Небостъргача Сапфир - 10 евро + по избор вх. билети за посещаваните обекти - терасата на Сапфир + 4D филм за Истанбул – или само терасата -
 • вечеря Гар казино – 30 евро /вечеря с 2 питиета и богата развлекателна програма/
 • посещение на Миниатюрк , Еюп и кафенето на Пиер Лоти – 15 евро (вкючва вх.билет за музея, билет за лифта и екскурзоводско обслужване)
 • посещение на Долмабахче –30 евро (включва входни билети , транспорт и екскурзоводско обслужване)
 • екскурзия до Принцовите острови - 10 евро (включва транспорт до пристанището, двупосочни билети за кораб до островите и екскурзоводско обслужване)
 • вечеря в рибен ресторант в рибния квартал Кумкапъ - 25 евро /мезета,салати,риба-лаврак или ципура, 1 напитка -алкохолна или безалкохолна/
 • вечеря в рибен ресторант ''ЕGE''/Кумкапъ/ - 35 евро /4 вида мезета,салати,калмари,риба - лаврак или ципура, ол инклузив алкохол и безалкохолни напитки/
 • круиз по Босфора с вечеря и развлекателна програма на кораб - 40 евро
 • посещение на двореца " Текфур" и квартал Балат - 15 евро
 • посещение на Музея на Техниката "Рахми Коч"- 15 евро (вкючва вх.билет за музея,транспорт и екскурзовод)

Цени

Дата Възрастен в двойна стая Дете (2-11.99) на допълнително легло Възрастен в тройна стая Единична стая
22.04.2022 г. 245 лв. 225 лв. 245 лв. 365 лв.