Екскурзии Турция

Начало      Екскурзии      Екскурзии Турция      Разходка край Дарданелите - Чанаккале
Разходка край Дарданелите - Чанаккале
Турция
Маршрут:
Бургас-Чанаккале-Бургас
Продължителност
3 дни / 2 нощувки
Транспорт:
Автобус
Дати на отпътуване:
23.06.2022 - 25.06.2022 г., 21.07.2022 - 23.07.2022 г.
от:
169 лв.
Програма
РАЗХОДКА КРАЙ ДАРДАНЕЛИТЕ
феерия на брега на ДАРДАНЕЛИТЕ
с автобус от Бургас
3 дневна програма

1 ден
Отпътуване в 4.45 ч. от Бургас – ул. Булаир, с/у хим.чистене. Преминаване българо-турската граница през ГКПП Малко Търново – Дерекьой. Пътуване в посока пролива Дарданели. Преминаване на пролива по новооткрития мост ''ЧАНАККАЛЕ 1923''. Пристигане в Чанаккале около обяд. Настаняване в хотел 3/4 * намиращ се в центъра на града ,в бизост до брега на Дарданелите . Обзорна екскурзия на Чанаккале. Свободно време за разходка,пазар или посещение на крепоста Чименлик. Нощувка.

2 ден

Закуска. Свободно време за разходка в Чанаккале – или възможност за полудневна екскурзия с допълнително заплащане по избор:
ВЪЗМОЖНОСТ 1 - Троя. Митичната Троя, възпята от Омир в “Илиада” и “Одисея” и от Виргилий в “Енеида”, днес (3 200 години по-късно) все още магнетично привлича туристи да минат по стъпките на хубавата Елена и Парис и да чуят шепота на ветровете из руините на древния град. Смятана за легенда, преди да бъде открита от Шлиман през миналия век, Троя е в близост до модерния град Хисарлък, недалеч от Егейско море, недалеч и от Чанаккале.
ВЪЗМОЖНОСТ 2 - организирана екскурзия до Асос- Бехрамкале ,известен в древността с филосовската школа на Аристотел. Асос е разположен на уникално място над Едремитския залив,градът предлага спиращи дъха гледки към Егейско море и остров Лесбос,място на което често сядал да си почива и самият Зевс
Възможност за покупки в чаршията на града или посещение на МОЛ 17.БУРДА - един от най-големите търговски комплекси в региона.
Нощувка.
3 ден

Закуска. Отпътуване за България. Престой в град Кешан. Свободно време за покупки и разходка в града.Престой за покупки от търговския комплекс край града - магазин MIGROS . Отпътуване за Бургас. Пристигане в Бургас вечерта.

Цената включва:
 • Транспорт с луксозен автобус /климатик, видео, мини-бар/,включени такси на автобуса
 • 2 нощувки на база закуска / в хотел 3/4*,
 • Медицинска застраховка assistance
 • Водач от фирмата организатор
 • посещение на търговски център

Цената не включва:
 • Допълнителни мероприятия по желание
 • Разходи от личен характер
 • входни такси за посещаваните обекти
 • екскурзия до Троя
 • екскурзия Асос

ЗАБЕЛЕЖКА:
 • Програмата ще се осъществи при минимум 30 души
 • допълнителните мероприятия са провеждат при събран минимум от 20 човека
 • доплащане застраховка за туристи над 65г. - 5 лв, 70г.-10 лева, над 80 г. - 20 лева

ЕКСКУРЗИИ В ЧАНАККАЛЕ
ТРОЯ
Троя е град разположен на източния бряг на Егейско море, в северозападната част на Мала Азия. Най-популярен в света е с това, че е бил център на легендарната Троянска война, описана в гръцкия епичен цикъл „Илиада“ от Омир. Градът е добавен към Списъка на световното културно наследство на Юнеско през 1998 година. Троя е забележителност, която се намира по бреговете на провинцията Чанаккале. Археологическите проучвания доказават, че градът е имал активно и будно население през множество древни епохи – още от Античността до ден днешен. Първите сведения за съществуването му датират от 3 век пр. Хр. Троя привлича посетителите най-вече с легендарната история за Троянската война и митът за хубавата Елена. Едва ли има човек, който да не е чувал най-великата любовна история, история за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена. За спомен можете да си вземете сувенири от безбройните сергии, примамващи с интересни и оригинални подаръци. Цена на възрастен – 15 евро, дете (7-12г.) – 10 евро, дете (0-7г.) – безплатно.
АСОС
Вероятно не е случаен факта, че точно в древния град Асос, разположен на хълм с една от най-прекрасните гледки към Егейско море, Аристотел полага основите на първата школа по философия. Днес Асос се нарича Бехрамкале. Известният просветен център на античността се намира на територията на модерна Турция в провинция Айвалък, на 87 км южно от Чанаккале и Дарданелите. Очарованието на гледката обаче продължава да е неземна и опияняваща. Безкрайно море, сред което ясно се откроява формата на остров Лесбос, бистра като сълза вода и ... най-прекрасните залези. Историците предполагат, че мястото е било населено от хората още 7 век преди Христа. И днес градчето ревностно пази автентичния си вид. Хълмът е покрит с многовековни каменни къщи, а стръмните тесни сукаци са покрити с павета, които създават усещанетo, че са положени още от времето на прочутия античен мъдрец Аристотел. На върха се намира удивителния храм на Атина.Акрополът е посторен през VI в. Пр. Хр. Заобиколен е от 3 метрови крепостни стени и антична порта, която и днес е в прекрасно състояние. В близост до храма ясно се виждат останките от някогашния амфитеатър, ориентиран към морето и остров Лесбос, големите монументални камъни от основите на агората, римския некропол и редица още по-малки древни постройки. Отивайки до Асос не можете да не слезете и до старото пристанище, което е разположено в прекрасния залив Ердемит точно в подножието на хълма с атинския храм. Стръмният скалист бряг изненадващо прехожда в широк кей с просторна равна ивица. Тя е застроена с долепени една до друга кокетни масивни сгради, заобиколени от множество цветя, буйна средиземноморска растителност и малки романтични ресторантчета. Цена на възрастен – 15 евро, дете (7-12г.) – 10 евро, дете (0-7г.) – безплатно.
Цената включва: Посещение наруините на Асос, Храма на Атина , Пристанището в селището Бехрамкале, Античният театър, двупосочен трансфер, лицензиран екскурзовод на български по време на екскурзията.

Цени

Дата Възрастен в двойна стая Възрастен в тройна стая Единична стая
12.05.2022 - 14.05.2022 г. 169 лв. 169 лв. 229 лв.
23.06.2022 - 25.06.2022 г. 169 лв. 169 лв. 229 лв.
21.07.2022 - 23.07.2022 г. 169 лв. 169 лв. 229 лв.