Екскурзии България

Начало      Екскурзии      Екскурзии България      Балчик ,Шабла, Каварна, Калиакра,Евксиноград, Варна
Балчик ,Шабла, Каварна, Калиакра,Евксиноград, Варна
България
Маршрут:
Бургас-Балчик-Шабла-Каварна-Калиакра-Варна-Бургас
Продължителност
2 дни / 1 нощувки
Транспорт:
Автобус
Дати на отпътуване:
от:
85 лв.
Програма
БАЛЧИК ,ШАБЛА, КАВАРНА, КАЛИАКРА,ЕВКСИНОГРАД ,ВАРНА
Двудневна екскурзия 10 - 11 октомври

1 ден

Отпътуване в 6.00 ч. от бул.Демокрация, автобусна спирка срещу III-та поликлиника за северното ни крайбрежие. Попътно , кратки паузи на подходящи места за почивка.
Пристигане около 10.00ч. в Балчик , един от най-живописните български черноморски градове. Свободно време за разглеждане на забележителностите : Историческия музей, Художествената галерия, църквите Св.Богородица и Св.Никола,Възрожденския комплекс с калдъръмени улички и запазени старинни къщи. Посещение на безспорно най-впечатляващата забележителност на Балчик,Архитектурно-парковия комплекс Двореца,в който румънската кралица Мария е вложила цялото си поетично въображение.Тук се намира и Ботаническата градина с 3000 растителни вида ,с дървета на повече от 300 години. Продължаваме към гр. Шабла 40км ,най-източния град на територията на България. На нос Шабла се извисява най-старият фар у нас,построен през 1856 год. Наоколо са следите от крепостните стени на античния град Каран Лиман. Кратка спирка в Каварна и защитената зона - залива Тауклиман /Залива на птиците/.
Отправяме се към нос Калиакра-скалист, вдаден на 2 км. в морето и висок 60-70 м. черноморски нос. Фотопауза около Обелискът Легенда за Калиакра,трагичен спомен от годините на турското иго,когато 40 български девойки вплели косите си една в друга се хвърлят в морската бездна за да спасят честта и християнската си вяра. В акваторията около носа е разположен резерватът Калиакра,основан през 1941 г. за опазване на разнообразна растителност и птичи свят и тюлена монах,който е на изчезване.
Пристигане в Кранево привечер и настаняване в хотел кат.3 */на брега на морето/ Нощувка.

2 ден

Закуска. Сутрешна панорамна разходка в курорта Албена и отпътуване за Златни пясъци. Попътно разглеждане на Скалния Аладжа манастир, естествено вписан сред живописна мозайка от скали,дървета и храсти.На около 20 метра над земята, вкопани в скалите могат да се разгледат оцелелите части от помещения,монашески килии , параклис и частично запазени средновековни стенописи от 14 век. Манастирът е основан през 13 век,в скални пещери използвани още през 4-6 век от монаси отшелници и монашески браства.Бил е обитаван до 18 век.
Разглеждане на Резиденцията Евксиновград,с местен екскурзовод,по установените правила,на групи по 10 човека. Дворецът Евксиноград е един от най-изящните примери на архитектурата в България,след Освобождението.Строежът на стилната сграда на двореца започва на 15.08.1882/денят Успение на Пресвета Богородица/,по проект на австрийския архитект Румпелмайер и е довършен от швейцарския архитект Майер през 1893 г. Днес Комплексът Евксиноград има статут на правителствена резиденция .Една от най-красивите страни на Евксиноград е неговият парк,разделен композиционно на две части,френска и английска градини.Освен Главното Дворцово здание, впечатляващи са оранжериите с над 310 вида растения,царските конюшни-Щала,слънчевото бунгало . Дворецът и парка са обявени за паметници на културата с национално значение.
Престой за почивка и разходка в морската градина и центъра на град Варна.
Отпътуване за Бургас около 17,00 часа.

Цената включва:

  • Транспорт -лицензиран автобус,с осигурена дезинфекция,съгласно действащите санитарни правила.;
  • паркинги;
  • организатор-водач на групата и екскурзоводско обслужване в посещаваните музеи
  • 1 нощувка със закуска в хотел кат.3 зв.

Цената не включва:

  • входни такси за посещаваните музеи

Цени

Дата Възрастен в двойна стая Възрастен в тройна стая Единична стая
10.10.2020 г. 85 лв. 85 лв. 110 лв.