ЕКСКУРЗИИ В БЪЛГАРИЯ

Начало      ЕКСКУРЗИИ В БЪЛГАРИЯ      Екскурзия до Никопол и Белене
Екскурзия до Никопол и Белене
България
Маршрут:
Бургас-Никопол-Бургас
Продължителност
3 дни / 2 нощувки
Транспорт:
Автобус
Дати на отпътуване:
от:
165 лв.
Програма
Непознатата река - Дунав
Екскурзия до Никопол и Белене

дати: 18-20.03; 13-15.05; 17-19.06

1 ден
Отпътуване за град Никопол 395км в 6.00 ч. от Бургас, ул. Булаир срещу химическото чистене.
Пътуване през Гурково - Хаимбоаз. Кратък престой за разглеждане на град Севлиево. В миналото градът е бил център на занаятчийството и производство на коприна,а днес е известен с добре развитата си индустрия. Сред забележителностите на града са Часовниковата кула - най-старата запазена обществена постройка в Севлиево, построена през 1777 година, Табаханата / реставрирана работилница за кожи/, Статуята на Свободата, издигната на мястото на бесилката, от която тръгват към безсмъртието севлиевските борци за свободата на България, църквата Св.пророк Илия, Исторически музей - „Хаджистояново училище”, АВК „Дандолови къщи“.Свободно време за разходка, кафе или разглеждане на музея на тиквата и историческия музей. по желание
Отпътуване за Никопол,разположен на хълм на българския бряг на река Дунав.Останки от Шишмановата крепост, навяват тъжни спомени от последните години на Второто Българско царство, когато след превземането на Търновград от осмнските орди,столицата е преместена в добре укрепената Никополска крепост. Днес най-добре е запазена "Шишмановата врата", построена по-късно. Настаняване в хотел в центъра. Свободно време за разходка край Дунав.Възможност за организирана вечеря с доплащане според избраното меню. Нощувка.

2 ден

Закуска.Обиколка на Никопол за разглеждане на неговите забележителности - кръстокуполната
църква "Св.св. Петър и Павел", Никополската крепост,чешмата на Елия, природен резерват Персина и др. Възможност за разходка с лодка по река Дунав.От плажа на Никопол,покрай остров Средняк, съединен с Румъния като полуостров, лодката се движи покрай другите дунавски острови - Лакът, Палец, Градина, включени в речния маршрут.Най-атрактивен е остров Катунара, който често е наричан Никополските Малдиви заради почти трикилометровия бряг с фин като звезден прах пясък. Никополският архипелаг е оазис на дивата природа.Често над вас прехвърчат корморани, чапли, къдроглави пеликани, морски орли, бекаси и други интресни птици. Речният маршрут минава и край една от най-добре пазените тайни на Дунав. В отвесните варовикови скали на Никополския бряг, е изсечена скална църква „Свети Стефан“ от III-IV век, за която се предполага, че е част от заличен от времето голям манастирски комплекс. Продължителност на разходката е около 2 часа.
Екскурзия до Белене. Пристигане в града. Свободно време за обяд. Разглеждане на забележителностите в района: останките на римската крепост Димум - античната митница на Мизия; античните канали "Гърла", разположени край реката; църквата ''Рождество на Блажена Дева Мария“; паметника на Папа Йоан Павел II ; военните паметници ; остров Персин/Белене/ и др.
Връщане в Никопол. Нощувка.

3 ден

Закуска.Отпътуване към Никополис ад Иструм,римски град основан през 106 г. от римския император Марк Улпий Траян.Той е вторият от тъй наречените „Петима добри императори“. Разглеждане археологическите разкопки край река Росица.
Отпътуване към Преображенския манастир,известен и като Сарин или Шишмановският манастир, разширен и ремонтиран под егидата на царица Теодора-Сара, на цар Иван Александър и синът им Иван Шишман. Манастирът е разположен в подножието Бляковските скали над река Янтра, в красивия Дервентски пролом .Стенописите в църквата са дело на бележития представител на самоковската живописна школа Захарий Зограф и датират от 1849 – 1851 г. Манастирът е четвъртият по големина в България. Разглеждане на манастирския комплекс.
Отпътуване за Бургас. 240км
Преминаване през Велико Търново,където по желание на групата може да се организира посещение на Музея на Илюзиите.
Пристигане в Бургас вечерта.

ЦЕНА: 165 лв. на човек,настанен в двойна/тройна стая
доплащане за самостоятелно настаняване 30 лв.

Цената включва:

 • Транспорт
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2/3 зв
 • медицинска застраховка
 • водач-екскурзовод по маршрута
 • паркинги
 • екскурзоводски беседи/където е наложително/

Цената не включва:

 • входни билети за обекти по програмата или по желание
 • обяди и вечери
 • лични разходи
 • екскурзии по желание
 • разходка с лодка по река Дунав - 15 лв на човек /по 4 човека в лодка/

Възможност за организиране на вечери и обяди с допълнително заплащане при желание от страна на клиентите.
Фирмата си запазва правото на промяна на програмата при възникнала необходимост
Забележка: Цената е образувана при минимум 30 пълноплащащи туристи

Цени

Дата Възрастен в двойна стая Възрастен в тройна стая Единична стая
18.03.2022 г. 165 лв. 165 лв. 195 лв.
13.05.2022 г. 165 лв. 165 лв. 195 лв.
17.06.2022 г. 165 лв. 165 лв. 195 лв.