НОВА ГОДИНА

Начало      НОВА ГОДИНА      Нова Година в Ловеч
Нова Година в Ловеч
България
Маршрут:
Бургас-Велико Търново-Ловеч
Продължителност
4 дни / 3 нощувки
Транспорт:
Автобус
Дати на отпътуване:
30.12.2023 - 02.01.2024 г.
от:
510 лв.
Програма
Изберете хотел
Нова Година в Ловеч на границата между Дунавската равнина и Предбалкана

1 ден. 30.12. Бургас-Велико Търново-Ловеч/300 км/
В 7:00 отпътуване от бул.Булаир/срещу хим.чистене / по маршрут Велико Търново –Ловеч. Около 13:00 ч пристигане в Ловеч “ градът на люляците“, наричан някога “Алтън Ловеч”, разположен край живописния завой на р.Осъм.
Настаняване в хотел Presidivm Palace 4*. Следобедна пешеходна разходка в най-живописната част на града, известна под името Вароша, съхранила самобитната архитектура от епохата на Възраждането. Посещение на музея на национал-освободителното движение, известен като музей“В.Левски“ ,Етнографския музей в Даскаловата къща, поглед към хълма и средновековната крепост „Хисаря“-днес част от архитектурно-историческия резерват и хълма, на който се издига 14-метровия паметник на В. Левски, запазените още от османското владичество църкви “Св. Неделя” и “Успение Богородично” – духовни и културни ценности с национално значение. Преминаване през Покрития мост ,възстановен близо до оригинала на забележителния покрит мост на Кольо Фичето, но с масивна железобетонна конструкция. Пешеходен, с дюкяни от двете страни, този мост е единствен на Балканския полуостров. Разходка по централната ул.“Търговска“ и района с бароковите къщи, образуващи интересен архитектурен ансамбъл. Свободно време. Нощувка.

2 ден. 31.12
Закуска до 9:00 ч. От 9:30 Екскурзия по желание (с доплащане) до Луковит (60 км). Посещение на Луковитския „Златен парк“, наречен така заради името на река “Златна Панега“, покрай която е построен. Изградените каменни къщи, приличат на излезли от приказките. Възможност за пешеходна разходка по Екопътека Искър-Панега, при което преминавайки по дървени мостчета ,минаващи над и успоредно на реката, ще наблюдавате отблизо колорита на реката и околната растителност , (продължителност около 2 часа) Насочваме се към пещерата Проходна (Очите на Бога) -представлява огромна зала с дължина над 360 метра , височина 56 м и два големи отвора ,наподобяващи очи откъдето идва и името й. Връщане в Ловеч. Свободно време за почивка и подготовка за Новогодишната вечеря.
От 20:00 начало на Новогодишната Гала Вечеря с богато меню, фолклорна програма и DJ.

3 ден. 01.01. Честита Нова 2024, Честит Васильов Ден!!!
Закуска и възможност за Брънч до 11:00. От 13:00 Екскурзия по желание (с доплащане) до град Троян, разположен само на 36 км от Ловеч. Името на селището е свързано с древния Римски път Виа Траяна (Трояновия път). Разходка в Троян сред интересните архитектурни ансамбли и къщи на града. Посещение (по желание) на художествената галерия “Серякова” с петте изложбени зали, представящи художествени творби и произведения на изкуството, църквата “Св. Петка – Параскева”, опожарена от турците през 1877г. и възстановена след освобождението с волни пожертвования и помощи. Кратък престой в село Орешак (на 7км от Троян). При възможност, разглеждане на националното изложение на художествените занаяти и богатия базар с произведения на български майстори, дегустация на прочутата Троянска сливова ракия. Следва посещение на Троянски манастир “Успение Богородично”, основан около 1600 година от заселил се там отшелник, в долината на р. Черни Осъм. Манастирската църква е типичен паметник на българската църковна архитектура, изящно изписан отвътре от Захари Зограф. Славата на манастира е свързана и с чудотворната икона Света Богородица Троеручица. Връщане в Ловеч. Вечеря в ресторанта на хотела.

4 ден. 02.01.
Закуска. Отпътуване за Бургас в 10:00.
Попътно кратък престой в центъра на град Севлиево. Възможност за посещение на Етнографския комплекс “Дандолови къщи”, състоящ се от 3 типични възрожденски къщи с работилници и дюкяни, музеят “Хаджистояново училище”, разположен в сграда построена с дарения на богатия търговец Хаджи Стоян Николов, къщата музей “Дан Колов (Дончо Колев Денев)”, сбирката с вещи и документи на бореца и кечиста от село Сенник. Една от знаменитите реплики на Дан Колов е “Чувствам се силен, защото съм българин!”. Преминаване през Прохода на Републиката. Връщане в Бургас с кратки попътни паузи.

ЦЕНА: 510 лева/на човек / настаняване в двойна стая/


Цената включва:
  • Транспорт с лицензиран автобус
  • 3 нощувки със закуски
  • 2 вечери + Новогодишна Гала вечеря
  • Водач-придружител на групата по маршрута
  • Пътни такси и паркинги

Цената НЕ включва:
  • Екскурзия Луковит – “Златен парк” и пещерата “Проходна” – 25 лв.
  • Троян, Троянски Манастир и Орешак – 20 лв.

Записване и начин на плащане:
Записване с документ за самоличност/ лична карта/ и внасяне на 30 % от всеки турист и сключване на договор за организирано туристическо пътуване.
Срокът за доплащане на остатъка от стойността на екскурзията се посочва в договора.
Всеки турист носи лична отговорност за съхраняване на документа си за самоличност и за личните вещи.
Застраховка“ отмяна на пътуване“-стойността се изчислява върху пакетната цена на туристическото пътуване и може да бъде сключена по предпочитание на туриста, съобразно срока и условията на застрахователя.

Важно! При анулация на турист. пътуване, поради несъбран минимум туристи ,заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.