Екскурзии Румъния

Начало      Екскурзии      Екскурзии Румъния      Екскурзия до Румъния Бургас-Букурещ-Синая-Брашов-Бран-Бургас
Екскурзия до Румъния Бургас-Букурещ-Синая-Брашов-Бран-Бургас
Румъния
Маршрут:
Бургас-Букурещ-Синая-Брашов-Бран-Бургас
Продължителност
3 дни / 2 нощувки
Транспорт:
Автобус
Дати на отпътуване:
12.04.2019 г.
от:
180 лв.
Програма
Допълнителна информация
1 ден
Отпътуване в 5.00 ч. от Бургас, бул. Демокрация- автобусната спирка срещу 3-та поликлиника. Пътуване за Румъния през Шумен. Пристигане в Букурещ /300 км/. Панорамната обиколка: паркът "Карол", гара "Филарет", откъдето през 1876г. за Гюргево отпътува Христо Ботев. Следват площадите "Унирий" ( Съединение) и "Университета", паркът "Чишмиджиу", Централният национален театър, х-л "Интернационал", Музеят на изкуствата, площад "Румъния" със сградата на Стопанската академия, монументът на вълчицата с вълчетата, издигнат през 1906г. - копие на паметника в Рим , Министерския съвет, Природонаучния музей, Булевард "Авиаторите" с паметника на летците, площад Шарл Де Гол, Триумфалната арка /по подобие на парижката/, издигната в чест на падналите румънски войни през Първата световна война, Музеят на селото и народното творчество, Музеят на румънската музика /богато декорирана сграда в стил барок/, сградата на румънската военна академия, фотопауза пред сградата на Парламента /дворецът на Чаушеску/. Следва пешеходен тур в старата част на града, наречена "Липскани" - двореца Куртя Веке, ханът Манук, ресторантът "Каруцата с бирата". Свободно време.
Отпътуване за планинския курорт Синая /120 км/, обграден от хвойнови гори и алпийски поляни, известен като перлата на Карпатите . Настаняване в хотел.Нощувка.

2 ден
Закуска. Отпътуване за Бран /55 км/. Посещение Замъка на Дракула. Ако се вярва на легендата тук е нощувал Влад Цепеш, а местността около замъка била любимо място за лов на известния тиран.Днес замъкът е своеобразен музей на кралица Мария. Свободно време за разходка в градчето.Отпътуване за крепостта Ръшнов. По желание посещение на цитаделата построена през XII в от рицарите на Тевтонския орден за защита на местното население и използвана от Влад Цепеш като щаб при експанзията му в Трансилвания.
Отпътуване за Брашов 15 км – средновековен, и живописно разположен град в Трансилвания. Пешеходна разходка за разглеждане на историческия център - порта Екатерина - стара оригинална врата от крепостта на средновековен Брашов, улица Република, разглеждане зданието „Дом на Съветите”, „Черната Църква”, посветена на Дева Мария- най-представителният готически паметник на архитектурата в Румъния, Старото Кметство, най – тясната улица в страната – улица Нити. Връщане в хотела в Синая /50 км/ Нощувка.

3 ден
Закуска.Посещение на манастира "Синая" - образец на типично румънско религиозно строителство, построен през XVII в от румънския благородник Михай Кантакузину, след завръщането му от манастира "Св Екатерина"на Синайския полуостров.
Разглеждане на Кралския замък „Пелеш”, построен от дърво, мрамор, камък и тухли в немски неоренесансов стил -един от най- богатите и неповторими музеи в Европа . Пелеш е ограден от огромен парк, украсен със стъпаловидни тераси, фонтани, вази, колони, статуя на Карл Първи и на кралица Елизавета и др. Свободно време за разходка .Отпътуване за България в 13 ч. По пътя отклонение за посещение на старата солна мина 'Сланик", преобразувана в санаториум за лечения на белодробни заболявания в солен микроклимат.
Пристигане в Бургас късно вечерта 420 км

Цената включва:
  • Транспорт с лицензиран автобус
  • 2 нощувки със закуски в хотел 2 или 3 звезди
  • Панорамна обиколка на Букурещ
  • Посещение на Бран , Рашнов, Брашов, манастира Синая, замъка Пелеш и / по възможност/ солната мина Сланик
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута
  • Мед. Застраховка /асистанс/

Цената не включва :
Входни такси за музеи по програмата:
  • Вход за Замъка на Дракула - Бран - 40 LEI за възрастни, 25 LEI за деца, 30 LEI за пенсионери *Вход за Замъка Пелеш - Синая -30 LEI за възрастни, 7.5 LEI за деца , 15 LEI за пенсионери; манастира Синая - 5 LEI за възрастни, 2 LEI за деца; Солната мина Сланик - 20 LEI за възрастни
  • Доплащане за единична стая – 45 лв за целия период 1 LEIA = 0.50 лв.


 

Цени

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
12.04.2019 г. 180 лв. 225 лв.