Екскурзии Австрия

Начало      Екскурзии      Екскурзии Австрия      Марибор-Грац-Виена-Будапеща
Марибор-Грац-Виена-Будапеща
Австрия
Маршрут:
Бургас-Марибор-Виена-Будапеща-Бургас
Продължителност
7 дни / 6 нощувки
Транспорт:
Автобус
Дати на отпътуване:
от:
620 лв.
Програма
Марибор-Грац-Виена -Будапеща
Автобусна екскурзия от Бургас
Дата на отпътуване:30.03.2019

1 ден

Отпътуване от бул. Демокрация /с-у III-та поликлиника/ 05.00 ч. за Сърбия. Пристигане в Белград в ранния следобед./800 км/ Настаняване в хотел. Пешеходна разходка в центъра на града. Нощувка.

2 ден
Закуска.Отпътуване за Словения - Марибор. Попътно,кратък престой за разходка в Хърватската столица централния площад Бан Йосип Йелачич, старата градска кула-Лотърчак, каменната порта, църквата Св.Марк, комплексът Катедрала и епископски дворец, статуята на цар Томислав.
Пристигане в Марибор. Пешеходна разходка и разглеждане на Марибор –вторият по големина град в Словения, една от ключовите туристически дестинации на Словения. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за Австрия. Престой за разглеждане на Грац /72 км/– един от най-добре запазените централноевропейски стари градове - сградата "Ландхаус", която приютява и "Оръжейната плата" с над 30 000 оръжия и брони, катедралата и мавзолеят, палатът "Егенберг" и Грацката крепост с двойната вита стълба са в уникална хармония с модерни здания, като Художествената галерия. Пристигане във Виена./200 км/ Настаняване в хотел. Нощувка
4 ден
Закуска. Туристическа програма във Виена – включваща двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Катедралата Св.Стефан,Нашмарк,Парламента, Кметството, Университета, къщите в стил Сецесион на Ото Вагнер, градския парк със статуята на Йохан Щраус, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер.
Разглеждане на двореца Шьонбрун,с красивите градини.По желание посещение на зоологическата градина-най-старата в света,едно от неповторимите места в австрийската столица,включено в списъка със Световното културно наследство на ЮНЕСКО.Нощувка във Виена.

5 ден

Закуска. Полудневна екскурзия до Клостернойбург.Клостернойбург е манастир-дворец,основан през 1114 г. от Св.Леополд,светецът-закрилник на Австрия.В началото на 18 в. КарлVI,бащата на Мария Терезия построява императорското крило и така следвайки испанската традиция, сградата се превръща в манастир-дворец,съхранил до днес прекрасни колекции от мебели,бижута,църковна утвар корони и др.Връщане във Виена.
Следобед -свободно време за разходка и самостоятелно разглеждане на Виена (Кертнерщрасе и Марияхилферщрасе – търговска улица). Възможност за самостоятелно разглеждане музея на Изящни изкуства или музея на Естествената история.Нощувка

6 ден

Закуска.Отпътуване за Будапеща/260 км/ Панорамна и пешеходна обиколка на Будапеща- Площада на Героите – най-внушителният площад на Будапеща, в центъра на който се издига 36 метрова колона на паметника на Хилядолетието , дело на архитета Алберт Шикеданс (1896г);градския парк с двореца Вайдахуниади; Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата “Св. Матияш”, носеща името на най-известния унгарски крал; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения, Катедралата Свети Стефан.Свободно време за разходка по емблематичната улица Ваци,или посещение на един от символите на града-прочутите хали на Будапеща.Настаняване в хотел.
Възможност за разходка с корабче по р.Дунав / с доп.заплащане/По желание вечеря в типичен унгарски ресторант. /с доп. заплащане/.Нощувка

7 ден

Закуска. Отпътуване за България./1180 км/ Пътуване през Сърбия. Пристигане в Бургас късно вечерта.

Цена: 620 лв
Цената включва:

 • транспорт с автобус лицензиран автобус***
 • 6 нощувки със закуски в хотели 3 зв
 • Водач –екскурзовод по маршрута
 • Панорамна и пешеходна обиколка на Виена и Будапеща/местни екскурзоводи на български език/
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро

Цената не включва:

 • Полудневна екскурзия Клостернойбург- 28,00 лв/при минимум 20 участника/Екскурзията се заявява и заплаща в България.
 • Вечерна разходка с корабче по р.Дунав-26,00 лв/включва екск.беседа,чаша шампанско+парче торта
 • Слушалки по време на екскурзоводските беседи,на местата където е наложително.
входни такси за музеи по програмата:
ВИЕНА Пратера – Старото Виенско колело – 8.50 EUR; Виенската Опера –9.00 EUR; Дворецът Шьонбрун – от 13,00 EUR

Общи условия:

 • За записан се счита клиент,който е заплатил 30% депозит и подписал договор.
 • Местата в автобуса се заемат по реда на записване.
 • По време на пътуването се правят почивки на 3-4 часа на подходящи места.
 • Препоръчително е изготвяне на европейска здравна карта


Цени

Дата Възрастен в двойна стая Възрастен в тройна стая Единична стая
30.03.2019 г. 620 лв. 610 лв. 790 лв.