Екскурзии Турция

Начало      Екскурзии      Екскурзии Турция      ОДРИН
ОДРИН
Турция
Маршрут:
Бургас-Одрин-Бургас
Продължителност
2 дни / 1 нощувки
Транспорт:
Автобус
Дати на отпътуване:
от:
68 лв.
Програма
-- О Д Р И Н

13.12

Отпътуване от Бургас в 5.00 часа / бул. Демокрация, автобусна спирка срещу III-та поликлиника/. Пътуване към Одрин. Основан през V-ти век преди н.е. от Одрисите,носещ различни имена през различни периоди от историята- УСКУДАМА, АДРИАНОПОЛ, ОДРИН,ЕДИРНЕ, ВРАТА НА ЩАСТИЕТО, ВРАТА НА ИСЛЯМА, градът е завладян от султан Мурат I, през 1361г и е втората столица на Османската Империя до превземането на Константинопол 1453 г.
Туристическа програма/по желание/ Посещение на българската църква св.Георги в махала Барутлук, населена някога с българи.; Джамията Селимие-символ на града и османската архитектура,проектирана и построена от архитект Синан,който я определя като произведение на майсторските си умения; Покритият пазар Араста, разположен непосредствено под терасата на джамията; паметникът на арх.Синан.Посещение на музея на здравето-една от главните забележителности на Одрин, помещаващ се в комплекса султан Баязид II, разположен на брега на р.Тунджа. Състои се от джамия, медицинско училище,болница, хамам,приют и кухня . Посещение на българската църква св.св.Константин и Елена-трикорабна псевдобазилика,построена от българи и преселници от Тракия и Западна Македония в Беломорска Тракия,реставрирана със средства от България през 2008 г.
Настаняване в хотел,намиращ се в центъра на града,близо до главната пешеходна улица,пазарите и историческите забележителности. Време за почивка или обяд. Възможност за самостоятелна пешеходна разходка в центъра : Ески джамия-най-старата историческа постройка от османско време, Юч шерифе джамия /с трите шерифета/; Бедестена-внушителна сграда, с много магазини,построена като Вакъф,с приходите от който да се покриват разходи за поддръжка на Ески джамия; Покрития пазар Али Паша , построен по нареждане на султан Сюлейман, дело отново на арх.Синан, със 130 магазина, 6 врати ; Рюстем Паша Кервансарай, днес превърнат в хотел и др. Нощувка.

14.12

Закуска. Свободно време за разходка или посещение новия МОЛ ERASTA ,на OUTLET MARGI и пазара, известен като Синия пазар. Около 16,00 часа отпътуване за Лозенград./60 км/Кратък престой за разходка или покупки. Отпътуване за България през граничен пункт Дерекьой- Малко Търново.

ЦЕНА: 68.00 лв

Цената включва:

  • транспорт
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3 зв.
  • медицинска застраховка 5000 евро
  • водач-екскурзовод

Цената не включва :

  • входи такси за музеи
  • лични разходи
  • доплащане на застраховка за лица над 70 г.-5лв

Необходими документи:

Задграничен паспорт със срок на валидност
За деца и младежи под 18 год, пътуващи непридружени от родителите си ,се изисква нотариално заверено разрешение от родителите,детето да напусне страната.

Цени

Дата Възрастен в двойна стая Възрастен в тройна стая Единична стая
13.12.2019 - 14.12.2019 г. 68 лв. 66 лв. 78 лв.