Екскурзии Турция

Начало      Екскурзии      Екскурзии Турция      Истанбул - цветовете на лалетата
Истанбул - цветовете на лалетата
Турция
Маршрут:
Бургас-Истанбул-Бургас
Продължителност
4 дни / 3 нощувки
Транспорт:
Автобус
Дати на отпътуване:
-5 %

от:
245 лв.
233 лв.
Програма
Истанбул в цветовете на лалетата

Дата на отпътуване : 14.04.2022 4 дни – 3 нощувки
За 17 - ти път Истанбул , през април се превръща в цветна градина, а парковете му и големите площади са застлани с пъстроцветни килими от лалета. Тази година се очакват в града да разцъфнат над 20 милиона лалета , като само в Емиргян парк те ще са малко над 2 милиона и 800 хиляди от 192 различни вида.

1 ден

Отпътуване в 5.00. от ул.Булаир,срещу хим.чистене. Пътуване през ГКПП Малко Търново – Дерекьой. Пристигане в Истанбул преди обяд. Посещение на парка Емирган,своеобразна ботаническа градина, разположена на брега на Босфора ,която е център на празненствата за 17-тия Фестивал на лалетата и е превърната в уникална изложба под открито небе на стотици видове лалета. През изминала 2020 година в парка бяха засадени 2.7 милиона лалета от над 190 вида. Свободно време в парка.
Посещение и разглеждане на българското съкровище в Истанбул-реставрираната желязна църква "Свети Стефан"
Настаняване в хотел 4* в централната част на Истанбул-района на Бейоглу, на Златния рог. Свободно време или екскурзия с допълнително заплащане :
 • посещение на панорамната тераса на небостъргача Сапфир –поглед от 236 метра височина към старата и
модерната част на Истанбул. Разходка и разглеждане на един от старите и романтични квартали на Истанбул –
Ортакьой ,с джамията Ортакъой (или Буюк Меджидие), построена в необароков стил от Никохос Балян по заръка на султан Абдулмеджит. Свободно време през което да опитате типично турски специалитети или да разгледате
разнообразните изделия на местни художници. Това е любимия квартал на турските младежи и турската
интелигенция .
Връщане към хотела.Възможност за разходка в района на Кулата Галата и Таксим. Нощувка.

2 ден

Закуска /блок маса/ От 8.30ч. по желание с допълнително заплащане:
екскурзия „Азиатска приказка” – преминаване в Азия по въжения мост „Боазичи”, свъзващ двата континента посещение на летния султански дворец Бейлярбейи, фото пауза до Моминската кула (Къз Кюлеси) символ на града, с най-прекрасната гледка към Босфора, Златния Рог и Мраморно море. Панорамна обиколка на азиатската част през кварталите Кадъкьой,Фенербахче и Бостанджъ.Посещение на парка Гьозтепе един от основните домакини на фестивала на лалето.
По желание - пътуване до Принцовите острови – архипелаг от 9 острова в Мраморно море. Пауза на най-големия остров - Буюкада. Характерното тук е, че движението на автомобили е абсолютно забранено. Придвижването е пеша, с файтони или велосипед. За да бъдат осигурени тишина и спокойствие на почиващите, дори конете са подковани с гумени подкови. Разходка из острова с прекрасни вили ,запазили автентичния си вид от края на 18 век. В някои от тях са снимани известни турски сериали. Връщане в азиатската част на Истанбул
Посещение на прочутите "Водни градини "- модерен архитектурен търговско-развлекателен комплекс , в който се намира най-големия воден басейн с фонтани, водата от които представя пред възхитените посетители невероятно светлино и музикално шоу. Възможност за вечеря и покупки в комплекса. Прибиране към хотела. Нощувка.

3 ден

Закуска /блок маса/ до 8.30ч.
от 8.40 ч. по желание с доп.заплащане – разходка с корабче по Босфора.Двучасово приключение с много наслада за очите и душата- пътуване покрай бреговете на пролива,където са разположени едни от най-красивите вили и къщи Ялъ,дворци,скъпи хотели, исторически сгради ,в които се помещават престижни университети.
От 11.00 - по желание, с доп. заплащане - посещение на Султанския дворец Долмабахче.Това е най-пищният и впечатляващ дворец в Турция, построен в смесен архитектурен стил, комбинация от барок, рококо, неокласика, към които са добавени щипка ориенталски мотиви и много, много злато и кристали.
След обяд от около 14.00 ч по желание с допълнително заплащане разходка из квартал Балат - наречен от жителите на града -Цветния Балат,заради цветните къщи и веселото настроение,което създават множеството малки магазинчета за сувенири и артистичните кафенета по тесните улички,по които все още отеква ехо от миналото- смях на младежи - българи,евреи,гърци ,живяли предимно в този квартал до средата на миналия век.
Разглеждане Двореца на Багренородния,резиденция на Константин Палеолог,трети син на византийския император Михаил VIII Палеолог и важна част от големи я Влахернски комплекс. Дворецът е известен с името Текфур - което на арменски означава цар или двореца на християнски владетел. Построен между вътрешните и външните константинополските стени от времето на император Теодосий. След превземането на Костантинопол през 1453 г.турците го разграбват и част от комплекса е разрушена ,а в другата част са настанени животните на султана - лъвове,гепарди ,хиени ,с което завоевателите искат да покажат пренебрежението си към двореца на императора.
Свободно време. Нощувка.

4 ден

Закуска. От 08.30 ч. – екскурзия по желание с допълнително заплащане :
или
1.посещение на музея Миниарюрк – Витрината на Турция,показваща най-интересните исторически и архитектурни обекти в миниатюрни макети .
или
2.Музеят на техниката "Рахми Коч"- събрал уникални експонати от сферата на транспорта,съобщения и техниката.Този музей с право е наречен - Огледалото на техническия прогрес.
Посещение на ИСФАНБУЛ . Комплексът съчетава възможности за пазаруване от търговски център с над 250 магазина, както и увеселителния парк,наречен "Турският Дисниленд", с многобройни тематични забавления в “Зоната на приключенията” (Кинг Конг),рафтинг, увеселително влакче, тунел на ужасите, 5D кино, “Play Zone” (“Щастливата ферма”, “Малък свят”,училище за шофьори, детска пожарна, мини полет, детски въртележки и увеселително влакче), “Историческата зона” (“Старият Истанбул”, “1453 – завладяването на Константинопол” и други); на разоположение на посетителите са и многобройни кафенета и ресторанти.
Около 16.00 отпътуване за България .Кратък престой в Лозенград.Пристигане в Бургас вечерта.

стандартна цена:
245 лева за възрастен при настаняване в двойна/тройна стая
225 лева – дете до 12 год. в стая с един възрастен
215 лева – дете до 12 год ,в стая с двама възрастни
Отстъпка за ранни записвания до 28.02 - 5%
цена с отстъпката:
233 лева за възрастен при настаняване в двойна/тройна стая
214 лева – дете до 12 год. в стая с един възрастен
204 лева – дете до 12 год ,в стая с двама възрастни

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен автобус /климатик, видео, мини-бар/
 • 3 нощувки, 3 закуски /блок маса/ в хотел 4 зв, разположен в сърцето на Истанбул,над Златния рог.
 • Медицинска застраховка assistance
*Водач от фирмата
 • автобусна панорамна обиколка на част от Истанбул
 • пешеходна разходка до кулата Галата,ул.Истиклял,площад Таксим и католическия храм Св.Антоан
 • Посещение на Българската желязна църква "Свети Стефан"
*Посещение на търговски комплекс
 • посещение на увеселителен парк "ИсФанбул"/без включена такса/
*посещение на парка Емиргян –център на фестивала на лалета

Цената не включва:

 • лични разходи
 • тестове за КОВИД-19/бързи антигенни или ПСР/,ако се изискват такива при влизане в България и Турция
Допълнителни екскурзии и мероприятия по желание:
 • екскурзия „Азиатска приказка” – 20 евро (включва входен билет за двореца Бейлярбей, посещение на връх Чамлъджа и едноименната джамия,Търговски комплекс ЕМААР,аквариум Емаар- без вкл.такса,''Пеещите фонтани "- водните градини на Истанбул, екскурзоводско обслужване, транспорт)
 • разходка с корабче по Босфора – 15 евро
 • екскурзия Небостъргача Сапфир и Oртакьой - 10 евро + по избор входните билети за посещаваните обекти - терасата на Сапфир + 4D филм за Истанбул или само терасата
 • вечеря Гар казино –30евро /вариететна програма,турски нац.танци,световни шлагери и вечеря/
 • вечеря на кораб по Босфора - 35 евро/нощен круиз,вечеря с неограничени напитки,развлекателна програма/
 • посещение на двореца " Текфур" и квартал Балат - 15 евро
 • посещение на Миниатюрк -15 евро (вкючва вх.билет за музея и екскурзоводско обслужване)
 • посещение на Музея на Техниката "Рахми Коч"- 15 евро (вкючва вх.билет за музея и екс. обслужване)
 • посещение на Долмабахче – 30 евро (включва входни билети ,транспорт и екскурзоводско обслужване)
 • екскурзия до Принцовите острови - 10 евро (включва транспорт до пристанището, двупосочни билети за кораб до островите и екскурзоводско обслужване)

Туроператорът си запазва правото на промяна в програмата с цел по-лесно и по- бързо придвижване в Истанбул, което е в полза на туристите.

Цени

Дата Възрастен в двойна стая Възрастен в тройна стая Единична стая
14.04.2022 г. 245 лв. 245 лв. 365 лв.